állatkert: A világ furcsa állatai....II. rész

Szeretettel köszöntelek a ÁLLATKERTEK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 336 fő
  • Képek - 2255 db
  • Videók - 52 db
  • Blogbejegyzések - 518 db
  • Fórumtémák - 6 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

ÁLLATKERTEK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a ÁLLATKERTEK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 336 fő
  • Képek - 2255 db
  • Videók - 52 db
  • Blogbejegyzések - 518 db
  • Fórumtémák - 6 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

ÁLLATKERTEK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a ÁLLATKERTEK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 336 fő
  • Képek - 2255 db
  • Videók - 52 db
  • Blogbejegyzések - 518 db
  • Fórumtémák - 6 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

ÁLLATKERTEK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a ÁLLATKERTEK közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 336 fő
  • Képek - 2255 db
  • Videók - 52 db
  • Blogbejegyzések - 518 db
  • Fórumtémák - 6 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

ÁLLATKERTEK vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Pápaszemes maki

A hatalmas szemekkel, apró szájjal, orral és fülekkel rendelkező pápaszemes makik súlya alig éri el a 140 grammot, méretük pedig alig 10-14 centiméter. Előfordulási helyük a Fülöp-szigetek és Indonézia egyes részei. Elsősorban rovarokat rágcsálnak, amelyek esetenként nagyobbak, mint maguk a makik.

 

Cantor lágyhéjú teknős

A lágyhéjú teknősök közé tartozó Cantor lágyhéjú teknős igen ritka állatfaj, amely akár két méter hosszúra is képes megnőni, súlya pedig elérheti az 50 kilogrammot is. Erre az óriás, 11 kilogrammos példányra Kambodzsában akadtak rá 2007-ben.

 


Madagaszkári gombás denevér

A madagaszkári gombás denevér az eddigi ismeretek szerint kizárólag Madagaszkár bizonyos részein fordul elő - életmódjára vonatkozóan még igen kevés információval rendelkezünk. E denevérfajtának legfeltűnőbb jellegzetessége a füle tövében lévő, kalapos gombára emlékeztető kiemelkedés, amelynek a nevét is köszönheti.

 

 

Borneói nagyorrú majom

Ez a különleges majomfajta Borneo sűrű láperdeiben él. Ismertetőjele a hímek megnagyobbodott orra, amelynek hossza esetenként elérheti a 17 centimétert is, amelynek valószínűsíthetően a zengő orrhang képzésében van szerepe. Az egyik legnagyobb fán élő majomfajta: a hímek súlya elérheti a 20 kilogrammot is - a nőstények súlya általában alig 10 kilogramm.

 

 

Angóranyúl

Az angóranyúl származásáról keveset tudni, feltehetően szülőhazája valahol Kis-Ázsiában van. Jellegzetes gyapjújáért elsőként Kasmírban tenyésztették, majd Angliában lett népszerű, manapság azonban a világ számos pontján tenyésztik. A 3-5 kilogrammos nyúl évente több mint fél kilogrammnyi gyapjút termel. Elsősorban albínó változatát kedvelik.

 

 

Fekete-vörös elefántcickány

Az elefántcickányok Afrika sivatagos-félsivatagos részein, szavannáin és trópusi erdeiben élnek. Az elefántcickány hossza 10-30 centiméter között alakul, súlya pedig körülbelül fél kilogramm. Üldözői elől hosszú, igen erős hátsó lábai segítségével szökellve menekül. Általában sötétedéskor és hajnalban aktív.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu